Sörkultusz Magyarországon!

A tömegsörök mellett mára már megjelentek a legkülönfélébb sörkülönlegességek is, amelyeket speciális sörboltokban hazánkban is könnyen beszerezhetünk. Az egész folyamat hasonlít azokhoz a változásokhoz, ami a borok világában történt a kilencvenes években. Egy előkelőbb étterem itallapjáról nem hiányozhatnak a minőségi borok és most már a különféle egyedi sörvariációk sem.  Az Egyesült Államokban ez már nem számít újdonságnak, hiszen évek óta nagy sikert aratnak a kézműves sörök a gasztronómiában. Magyarországon is egyre több kézműves kisüzemi sörfőzde alakul, akik arra törekszenek, hogy minél egyedibb ízvilágot alkossanak italaikban.

A sörfőzés és a kézműves sörök szerepe egyre nagyobb Magyarországon!

Sokan most itt azt hihetik, hogy a boltok polcain jelenlévő sörökre gondolunk, amelyek már többféle ízesítésben kaphatóak, szűretlen vagy alkoholmentes változatban is. Persze ezek szintén nagyszerűek, hiszen a nagyobb sörgyártók igyekszenek felzárkózni, ezért mindent megtesznek, hogy ők is különlegessé varázsolják termékeiket, de ezek meg se közelítik az eredeti kézműves készítmények ízvilágát.

Innovatív fejlődés a söriparban….

A sörkészítésben innovatív fejlesztések történtek, egyre nagyobb a szerepe a hidegkomlózásos technológiának, a tanksörök és az IPA készítésének. A sör-étel párosítások, ajánlások ugyancsak azért vannak, hogy megismertessék készítményeiket a nagyközönséggel. A különböző sörvacsorák, gasztro-események is többek között ezért kerülnek megrendezésre.

A sörimádóknak egyre nagyobb az igénye a különleges ízekre, másfajta megközelítésre, amelyre a kisüzemi sörfőzdék és nagyobb sörgyárak egyaránt törekszenek. Nagy figyelmet szentelnek arra, hogy minél több gluténmentes változat készüljön, így azok is élvezhetik a különlegességeket, akik gluténérzékenységben szenvednek.

Most, hogy itt a 2018-as labdarúgó világbajnokság a legtöbben egy jéghideg sörrel a kezükben kísérik figyelemmel az eseményeket. Szerezzünk hát be néhány igazán speciális fajtát, hogy elkápráztassuk vendégeinket és még izgalmasabbá tegyük az élményt.

Tehát a Magyar sörkultúra egyre fejlettebb, ami köszönhető a streetfood egyre népszerűbbé válásának is.