forgó szék otthonra

Milyen forgószéket válassz otthonra

A forgószékeket sokáig csak „irodai forgószékként” vagy gurulós székként emlegették, hiszen a leggyakoribb felhasználási területük az irodák voltak. A dolgozók akár egész munkanapokat végig ülhettek ezekben a kényelmes székekben. Az ülőlap magasságát és a háttámla dőlését is állítani lehet, és ami a legfontosabb, emelés nélkül tudták mozgatni őket akár irodák közt is. Mára ezek a székek már a háztartásokban is megtalálhatóak, és meglehetősen nagy minőségi fejlődésen és áresésen mentek át.

Forgószékek a gyerekszobákban és az otthoni irodákban.

Ha szeretnénk otthonra beszerezni egy ilyen ülő alkalmatosságot érdemes átgondolni, hogy ki és mire fogja használni a családban, mennyi időt fog rajta/benne eltölteni és milyen plusz igényeknek kell, megfeleljen.

Gyerek forgószékek

gyerek forgószék

Bizony a gyerekszobákban is jó szolgálatot tesznek a forgószékek. A gyerek is könnyen tudja mozgatni a szobában, kényelmesen tud rajta ülni, tévézni, íróasztal mellé téve pedig tanulni, olvasni, rajzolni! Kényelmes háttámlája biztosan tartja a gyerek hátát, kis odafigyeléssel tartás javításra is jó lehet. A gyerekek is imádják, hiszen sok féle mintával és színben beszerezhetőek ma már. Érdemes olyat választani, amelyik megfelelően strapabíró, ha lehet a háttámla dőlésszöge is állítható legyen. Ha csak nem ragaszkodik gyermekünk foggal, körömmel valamelyik figurás mintához, ami éppen nagy divat válasszunk a szobájához, bútoraihoz színben passzoló forgószéket, vagy ha van gyermekünknek kedvenc színe, akkor legyen az a mérvadó.

Irodai forgószék felnőtteknek

Fönöki forgószék

Felnőttek is számos verzió közül válogathatnak, ha úgy döntenek, forgószékre van szükségük otthon. Ha otthoni irodánkba keresünk forgószéket, érdemes egy elegánsabb, bőrbevonatú darabot választanunk, hiszen ezek minőségibb hatást keltenek, mint az átlagos, szövetbevonattal ellátott székek. Ezeknél alapfelszereltség a légrugós magasság állítás, a jó oldal és derék támaszos háttámla. A dőlésszög állítás valamint a felszerelhető kartámaszok is alapvető „extraként” említhetőek. Az igazán jó minőségű görgőkkel szerelt székek egyaránt használhatóak szőnyegen és csupasz padlón is.

Gamer székek

Gamer forgószék

A forgószékek legújabb és leglátványosabb fejlődésen átesett típusa az úgynevezett gamer, vagy játék székek. Mint a nevükből is látszik, a modern, játékos generációk számára kifejlesztett ülőalkalmatosságokról van szó, amelyek minden igényt kielégítenek, amire csak szükségünk lehet. Minőségüket tekintve általánosságban elmondható, hogy méretük meglehetősen nagy, bevonatuk műbőr, vagy jó minőségű szövet, ami valamilyen eltérő színű cérnával kivarrva. A Gamer székek alapvető feladata, hogy a több órás játék, vagy csak átlagos netezés, és számítógépes munkavégzés során a testet fixen megtámasszák a problémás pontokon, mint a derék, a nyak és a lapocka.  A legtöbb Gamer forgószék kagyló alakú sport üléshez hasonlít, ami kellően körbeöleli a testet, karfáik állíthatóak. A minőségi székek már említett párnás derék és nyaktámasszal rendelkeznek, ezek többnyire szabadon le, és felszerelhetők a háttámlára.  Ma már alsó, közép és felső kategóriás Gamer forgószékekről is beszélhetünk, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelőt.