tesla roadster

Tesla Roadster – Brutális képességek és újítások, egy dögös kétülésesben

Autós körökben még mindig nagy a megosztottság, ami az elektromos hajtású (hybrid vagy más néven villany) autók hatékonyságát, életképességét illeti. Vannak, akik ebben látják a jövőt, van, akik csak nevetnek rajta, hiányolják a motorhangot, a benzin szagát és a csekély hatótáv sem volt épp vonzó…. Eddig! A Tesla legújabb, bemutatott kétüléses járműve, a Tesla Roadster minden képzeletet felülmúló képességekkel bír!

Nézzük, mit tud a gép!

Nos, azt már megszokhattuk, hogy Elon Musk hajlamos elsőre örültnek, lehetetlennek és néhol ijjesztőnek ható ötletekkel előállni. Egészen addig, amíg el nem kezdi megvalósítani azt! Gondoljunk csak a Hyper Loopra. Már az első Tesla is olyan újításokkal érkezett, amelyeket sokan még ma is csak próbálnak felfogni, a gyártók pedig ezt azt ellesni tőle. Erre most itt a Roadster ami minden élmény és sport autó rajongó számára nyújt hybrid hajtású alternatívát, persze igen csak borsos áron, de erről majd később!

A Tesla Roadstert a Tesla Truck bemutatóján leplezték le, ami egy nyerges vontató. Néhány igen csak érdekes számadatot kaptunk a teljesítményéről.

A Tesla Roadster 0-96km/h-s sprintjéhez elegendő 1.9 másodperc, ami mai, normál motorok számára jelenleg lehetetlen. Végsebessége nagyjából 400km/h, hatótávolsága pedig nem kevesebb, mint 1000km- és ez még csak az alapverzió! Mint tudjuk a villanymotor azonnal, maximális nyomatékot képes leadni, éppen ezért nem is meglepő, hogy ilyen hihetetlenül gyors az új Roadster.

A Tesla új autója valójában csak nevében roadster, valójában egy apró, négy üléses, targa tetős coupe, amelynek tetőlemeze levehető.

tesla roadster nyitott tetővel

Mocskos anyagiak

Gondolom, nem kell mondanunk, hogy az ilyen szintű technikai újítások birtoklásának bizony ára van! A bemutatott őszkerék hajtású verziónak már az árát is tudjuk, ami nem kevesebb, mint 200 000 USD, ami nagyjából 53 millió forint. Az első ezer Tesla Roadster már Founders Series kivitelben már megrendelhető, és 250.000 dollárba kerül, amit egy összegben kéretik letenni az asztalra. Aki megelégszik az alapmodellel is, annak előlegként 50.000 dollárt kell kifizetnie, előlegként.