kávé készités - Latte Art

Mennyei kávék készítői

Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a kávét. Magyarország lakosságának nagy része rutinszerűen építette be a hétköznapjaiba a kávézás pillanatait. A rendszeres kávés procedúrákat néha nem árt megtörni, az otthoni kávégépet picit pihentetni és feldobni hangulatunkat egy különleges kávés élménnyel. Ehhez a legjobb megoldás egy közeli kávézó lehet. Napjainkban már egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyedi kávézók létrehozására. Sok esetben találkozhatunk igazán modern, minimalista stílusú helyekkel, azonban számos kávézó próbálja visszahozni az 1900-as évek hangulatát is. Ha tényleg valami minőségi dologra vágyunk, mindenképpen olyan kávézót keressünk, ahol baristák készítik el számunkra a kiválasztott kávét.

Kik is azok a baristák?

A baristák olyan pincérek, akik magasan képzettek a kávéfőzés, a tejhab készítés és annak kiöntése terén. Nem csak egy egyszerű kávét készítenek nekünk, hanem egy igazán kiváló kávé élménnyel lepnek meg minket. Egy barista tisztában van az adott ország kávés szokásaival, és ismeri a szükséges alapanyagokat. Csak így képesek megalkotni mesterműveiket.

Hogyan lehet valakiből barista?

Magyarországon szerencsére egyre elterjedtebb a „kávémester” szakma, így egyre több helyen kóstolhatunk meg valamilyen különleges kávét, és gyönyörködhetünk annak megjelenésében.

Ahhoz, hogy valaki kávémester lehessen, rengeteget kell tudnia a kávékról, azok elkészítéséről, és az esspresso gépekről. Hazánkban már jó pár helyen elérhető barista képzés, legyen szó Budapestről, vagy más vidéki városról. Ezeken a helyeken a kis csoportos foglalkozások az elterjedtek, így az oktató jobban tud foglalkozni a tanulókkal. Az oktatók mind nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren, és ha szerencsénk van, kifoghatunk olyan barista iskolát is, amely modern, nagy gépparkkal rendelkezik, hogy minden diák megfelelő időt gyakorolhasson a gépek mellett.

A kávéautomaták nem baristák, de egy igazán jó minőségű kávéautomata nagyszerű, élvezhető, prémium minőségű kévét tud előállítani.