Terrárium otthonra

Az élővilág ismerete és ápolása, gondozása egyre fontosabb szerepet tölt be az életünkben. Nap, mint nap hallhatunk a környezetünkben bekövetkezett nagyon erős kedvezőtlen változásokról. Gondoljunk csak a levegő szennyeződésre, vagy az egyes állatfajok kihalására. Részben e miatt is fontos, hogy gyermekeinknek megtanítsuk azt, hogy hogyan óvják a természetet és hogyan bánjanak az állatokkal. Erre ad kiváló lehetőséget a terrárium.

Terrarium

Miért válaszd a terráriumot, ha meg akarod tanítani gyerekednek az állatok gondozását?

A terráriumban azért is jó lehetőség az állat gondozás megtanítására, mert számos rendkívül érdekes állat tartható benne. Élhetnek bennük a kisebb méretű csigák, vagy gekkók is de tarthatsz bennük akár 3 méterre megnövő boát is. Persze ha rovarokat vagy pókokat szeretnél az otthonodba, az is egyszerűen megoldható. A gyerekek pedig rajonganak és ezért szívesen foglalkoznak az élénk színű ritka élőlényekkel. Az állattartás megtanulásánál az is fontos szempont, hogy a terráriumban élő állatok között vannak olyan fajok is amelyek kevés, napi fél – legfeljebb egy órás törődéssel is beérik. Valljuk be őszintén, hogy a gyerekek kezdeti óriási lelkesedése gyorsan elmúlhat.
Ha terráriumot veszel, akkor a kedvenc állata mellett, megtanulja azt is, hogy hogyan bánjon a növényekkel. A terrárium lakóinak ugyanis szükségük van a természetes környezetükhöz hasonló területre. Ágak, gallyak, leveles növények, és víz is van szinte minden terráriumban és természetesen mindig biztosítani kell a növények számára is a kedvező életfeltételeket.

Akkor lássuk, hogy milyen az ideális terrárium…

A terrárium olyan alapanyagokból készül, amelyik megakadályozza, hogy a benne élő állatok megszökjenek. Nagyon fontos az is, hogy mindig biztosítsa a friss levegőt. A jó terráriumot egyszerűen és gyorsan tisztíthatjátok, valamint lehetővé teszi nektek azt is, hogy biztonságosan tápláljátok az állatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.