Hogyan használjuk a textil kifogókat?

Fürdetni a babát nagyon fontos rutin és közben mindig igyekezzünk megteremteni a tökéletes biztonságot számára. Lényeges lépés a pici kiemelése a kádból, amihez a környezetet is szükséges megfelelően előkészíteni.

A fürdetéseket biztonságossá kell tenni.

A textil kifogó egy nagyon hasznos eszköz a babák fürdetéséhez. Elsősorban azért használják, hogy a babát egyszerűbben és kényelmesebben lehessen kiemelni a babakádból a fürdést követően. A textil kifogó jellemzően olyan anyagból készül, mint a pelenka, így tökéletesen felitatja a nedvességet a baba testéről, ezáltal nem kell a babát száraz törölközővel kiemelni, hanem egyszerűen a textil kifogó segítségével fel tudjuk venni őt a kádból és gond nélkül át tudjuk helyezni egy száraz fürdőlepedőbe vagy törölközőbe.

Használata nagyon egyszerű, először is hajtogassuk szét a kifogót úgy, hogy a baba teste teljesen beleférjen, de ha még nagyon kicsi, akkor törekedjünk arra, hogy a feje kint maradjon és a nyaka körül is maradjon némi hely.

Miután előkészítettük a textil kifogót, a következő lépés az, hogy a babát a kifogóba helyezzük. Ehhez úgy fogjuk meg a kicsit, hogy a háta a textil kifogó felé nézzen és óvatosan tegyük bele a kifogóba.

Milyen a kifogó anyaga?

A kifogók anyaga kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik, ennek köszönhetően a hajlatok is teljesen szárazra törölhetőek. Ezen kívül meglehetősen puhák, lényegében olyanok, mint a textil pelenka, csak nagyobbak, tehát kis eséllyel okoznak bőrirritációt vagy váltanak ki allergiás reakciót. Utazások alkalmával is jól jönnek a kifogók, ráadásul kis helyen is elférnek.

Kifogókból ma már számtalan típusút és mintájút beszerezhetünk, akár online webáruházakból is, javasolt egyszerre több darabot is rendelni.