Mitől lesz szép egy fürdőszoba?

A fürdőszoba a lakás azon része, ahol van módunk egy kis relaxációra, például egy hosszú és fárasztó nap után, jól esik egy forró fürdőt venni. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen kialakítású a lakásban a fürdőhelyiség, fontos, hogy a családtagok komfortosan érezzék magukat, amikor a helyiségben tartózkodnak. Elengedhetetlen megjegyezni, hogy egy kisebb fürdőszoba is lehet mutatós, a lényeg, hogy nem szabad túlzsúfolni, a pipere cuccokat lehetőleg polcon vagy szekrényben célszerű tárolni. A fürdőszobába is választhatunk különleges kiegészítőket, amelyek stílusossá teszik és feldobják a hangulatot, a gyártók ma már számos ilyen kelléket piacra dobtak. A felújításkor, fürdőszoba építésekor tehát célszerű néhány szempontot figyelembe venni és megfogadni pár tippet.

Moder mosdópult a fürdőszobában.

Milyen tanácsokat célszerű megfogadni?

Nem feltétlen kell a csempéhez ragaszkodnunk, egy magasfényű zománcfesték is kiváló választásnak bizonyulhat olyan helyet, amelyet nem ér víz. Ez meglehetősen dekoratív megoldás valamelyik falszakaszon, ráadásul könnyedén átfesthető. Egy másik egyedi megoldás lehet a lambéria, ami szintén mutatós és kevésbé veszélyezteti a penész. A nem kényes felületeken a tapéta is megállja a helyét, ráadásul üveglappal is lehet védeni, arra szükséges figyelni, hogy a szellőzés biztosítva legyen.

Amennyiben mégis a csempézés mellett döntünk, célszerű egyszínűt választani. A mintás csempét a tapasztalatok alapján hamar meg lehet unni. A nagy méretű csempék sem annyira ajánlottak, nem igazán teszik mutatóssá a helyiséget.

A mosdópult megválasztása sem egyszerű, a legideálisabb, ha olyat választunk, ami színében és formájában is passzol a többi bútorzathoz és a falakhoz. A mosdópult alá és fölé egyaránt tehetünk szekrényeket, amelyekbe szépen sorjában elhelyezhetjük a tusfürdőket, samponokat és az egyéb kozmetikumokat. A színeket tehát igyekezzünk összehangolni, ennek függvényében válasszunk fürdőszobai szőnyeget is. Ha még szebbé akarjuk varázsolni a környezetet, akkor növényeket is tehetünk a fürdőszobába, de kizárólag olyanokat, amelyek bírják a magas páratartalmat.