Macska fekhely és szállító box fontossága

A macskák szeretett házi kedvencek, sok odafigyelést és törődést igényelnek. Annak ellenére, hogy meglehetősen makacs állatok, rendkívül hálásak a törődésért, szeretetért. Ahhoz, hogy a mindennapok gondtalanul teljenek, számos felszerelésre lesz szükségünk. Az etető és itató tálak elengedhetetlen kellékek, de ilyen a fekhely, eledel, kaparófa és a szállító box is.

A cicák rengeteg törődést igényelnek.

Milyen fekhelyet válasszunk a cicának?

Ki kell alakítanunk a lakás valamelyik részében egy olyan területet, ahol a macskák nyugodtan pihenhetnek, elvonulhatnak és álomra hajthatják a fejüket. Ehhez szükségünk lesz egy tökéletes és kényelmes fekhelyre. A cicák rengeteget játszanak napközben, de bőven hagynak időt az alvásra, pihenésre is. Egy egyszerű, szimpla fekhely is elegendő számukra, ám nagyon szeretnek elbújni, ezért egy odú még jobb választásnak bizonyulhat. A fekhelyet igyekezzünk eldugottabb helyre tenni, ilyen lehet például a lépcső alatti rész vagy mondjuk egy asztal alatt. Minden esetre a legfontosabb szempont az, hogy maga a fekhely kényelmes legyen, hamar észre fogjuk venni, ha nem megfelelő, ugyanis a cica messziről elkerüli majd. Ebben az esetben célszerű egy másikat beszerezni.

Miért van szükségünk szállító boxra?

A szállító boxoknak jelentős a szerepük, mivel a cicákat nem sétáltatjuk, mint a kutyákat, de állatorvoshoz, kozmetikushoz bizonyos időközönként el kell vinnünk. Ölben vinni veszélyes, hiszen bármitől megijedhet és kiugorhat az ölünkből. Bármennyire is nyugodt a cicánk és megbízunk benne, ennek a veszélye sajnos minden cicánál fennáll. A probléma megoldására a szállító boxok a legideálisabbak. Ebből nem tudnak kiszökni, ugyanakkor szemlélhetik a külvilágot. A szállító boxokat kényelmesen vihetjük kézben és az autóba is nyugodtan betehetjük, így utazhatunk együtt, gond nélkül a cicával.

Macska fekhely és macska szállító box minden állatfelszereléssel foglalkozó boltból beszerezhető, akár online is megrendelhetőek.