Az infraszaunák előnyei!

A szaunázás nem csak kikapcsol és relaxál, ezen kívül még számtalan előnye van az egészségünkre nézve. A hagyományos szaunákkal szemben az infraszauna még jobb választásnak bizonyul. Az infrasugarak jótékony fiziológiai hatást gyakorolnak a szervezetre, tágítják az ereket, ezáltal a vérkeringést is serkentik. Az izomzat és a szövetek gyógyításában is szerepet játszanak. Azoknak is kiváló, akik nem igazán bírják a meleget, hiszen az infraszaunában állítható a hőmérséklet, 30-tól egészen 60 fokig tehető. Sőt még az ajtót is kinyithatjuk miközben bent vagyunk, mert az infravörös sugarak ebben az esetben is kifejtik hatásaikat.

A szaunázás jó hatással van az egészségünkre nézve.

Nem csak élettani, hanem esztétikai hatása is van az infraszaunának

Elősegíti az izmok gyulladásának a gyógyulását, erősebbé teszi a szív izomzatát, így a teherbíró képességünk is növekszik. Az infraszauna, infrakabin rendszeres használata javasolt azoknak is, akik reumás vagy ízületi megbetegedésben szenvednek, de még a fejfájással, hátfájással, görcsökkel, rándulásokkal járó kellemetlen tünetek is elmúlhatnak. Az idősebb korosztály is nyugodtan infraszaunázhat, mivel a korral járó panaszok enyhítésére is alkalmas.

A fogyni vágyóknak is ajánlják a szakemberek, akár 600-800 kalóriától is megszabadíthat. Ennek nagy része ugyan víz, de ennek ellenére hozzájárul a súly csökkenéséhez, viszont elengedhetetlen, hogy kombináljuk sporttal és az egészségesebb táplálkozással. Bizonyított, hogy a zsírégetésben jóval hatásosabb, mint a hagyományos szauna.

Az infrasugarak támogatják az immunrendszer működését, erősebbé teszik és még a méreganyagoktól is megszabadulhatunk. A verejtékezés által távoznak szervezetünkből a káros anyagok, mint például az alkohol, nikotin, szódium, kénsav és koleszterin. A közérzetünket és a hangulatunkat is jobbá teszi, továbbá segít megelőzni a különféle betegségeket, például az influenzát. A bőrünk is feszesebbé válik, végleg megszabadulhatunk a narancsbőrtől.

Az infraszauna, más néven infrakabin használata előtt fontos, hogy igyunk sok folyadékot, így gyorsabban beindul a verejtékezés. Zuhanyozzunk le előtte, ezáltal testünk jobban megtisztul, ugyanakkor száraz bőrrel kezdjük meg a szaunázást. A művelet befejeztével hideg vízzel zuhanyozzunk le és pótoljuk az elvesztett folyadékot. Az infraszauna alkalmazása naponta egyszer javasolt.

A finnrelax.hu webáruházában számtalan típusú prémium infraszauna kapható, amelyek kaphatóak két vagy több személyes változatban is. Kiegészíthetőek akár aroma-, fény- vagy napfényterápiával és dizájn szempontjából is meglehetősen elegánssá varázsolják a környezetet.

Telefonos szoftver segítségével is ellenőrizhetik a hatósági karantént!

Hazánkban létrehoztak egy szoftvert, amelyet a telefonunkra lehet telepíteni, ha hatósági házi karanténra ítélnek. A hatósági házi karantén azt jelenti, hogy két hétig egyáltalán nem hagyhatjuk el az otthonunkat, a bevásárlást is másra kell bíznunk, aki a megbeszélt időpontban leteszi az ajtónk előtt az élelmiszert. Sőt, még az ajtónkra is ki kell tennünk egy piros papírt, amely jelöli, hogy a lakásban olyan személyek tartózkodnak, akik karanténban vannak.

A szoftvert azoknak találták ki, akik hatósági karanténban vannak.

Az applikációt jogunk van eldönteni, hogy szeretnénk-e telepíteni, tehát nem kötelező, viszont, ha vállaljuk, figyeljünk, hogy még véletlenül se vétsünk a szabályok ellen, mert megbüntethetnek. A bírság még 300 ezer forint is lehet. A hatósági házi karantén ideje alatt, az otthonunk elhagyása szabálysértésnek minősül. Aki nem telepíti a célra kifejlesztett applikációt, azt a rendőrség szúrópróba szerűen személyesen fogja ellenőrizni.

Hogy mit is tud ez az applikáció?

A szoftver az illetékesek mozgását képes nyomon követni, hozzáfér az arcképéhez és az egészségügyi adataihoz. A rendőrséghez beérkezik, ha valaki telepíti és onnantól kezdve ellenőrzi is, tehát fontos, hogy együttműködjünk. Úgy van kitalálva az applikáció, hogy az egyén magánéletét ne zavarja meg, sőt 22:00 és reggel 6:00 között a pihenést sem lehet megzavarni.

A hatóságok azt is figyelik, hogy ténylegesen az a személy alkalmazza-e az applikációt, aki letöltötte, ilyenkor összevetik a személyi vagy útlevél arcképét azzal a képpel, amit a szoftver segítségével továbbítottunk. Két hét elteltével le lehet törölni a telefonunkról a rendszert, ekkor a rendőrség is befejezi az ellenőrzést, de a beérkező adatokat még további 60 napi tárolják a biztonság kedvéért.

Külföldi személyek még jobban legyenek résen, hiszen, ha nem tartják be a szabályokat, ki is toloncolhatják őket az országból.