Miért fontosak a fogászati megelőző vizsgálatok?

Sajnos hazánk elég sereghajtó Európában, ami az egészségügyet és az egészségi állapotunkat illeti. Ugyan lassú ütemben, de érezhető némi változás a prevenciós vizsgálatokkal kapcsolatban, azonban akadnak olyan területek, ahol még bőven van lemaradás. Tipikusan ilyen a fogászat, amelyet a legtöbben még mindig azért keresnek fel, mert már beütött a baj.

Rendszeres fogászati szűrővizsgálatokkal megőrizhetjük fogaink épségét!

Ráadásul a probléma már sokszor egészen kiskorban jelentkezik. A gyermekek nehezen szeretik meg a fogmosást, a fogorvosokra pedig mint valami mumusra tekintenek. Sok felnőtt éppen ezért messze elkerüli a szakorvosokat.
A fogászati megelőző vizsgálatok egyáltalán nem kellemetlenek, és gondoskodhatnak fogaink épségéről hosszú éveken keresztül. A folyamatos kontroll mellett a megfelelő szájhigiénia is nagyon fontos. Egy kis odafigyeléssel és bátorsággal elkerülhető, hogy fogaink rohamtempóban romoljanak.

Milyen vizsgálatra lehet szükség az eljárás során?

A rendszeres preventív orvoslátogatás során szükség lehet panoráma röntgen készítésére, a felvétel alapján az orvos részletesés átfogó képet kap fogaink állapotáról. A vizsgálat egyáltalán nem fájdalmas, és el lehet dönteni, hogy kell-e valamilyen beavatkozást végezni.

A prevenció segítségével szép és rendezett fogsorral büszkélkedhetünk akár évtizedeken át.