Fontos tudnivalók az esküvői helyszín kiválasztása előtt!

Végre elérkezett a tavasz, ezáltal kezdetét veszi az esküvői szezon is. A legtöbb pár a tavaszt, és a nyarat tartja a legideálisabb évszaknak házasságuk megkötésére, aminek az időpontját már jóval előre lefixálják, hogy ehhez igazodva tudják elkezdeni a szervezést. Az egészben talán a legfontosabb a helyszín kiválasztása, és valószínűleg anyagiakban is ez lesz a legjobban megterhelő.

A tökéletes helyszínt érdemes már az esküvő időpontja előtt minimum fél évvel kiválasztani és lefoglalni, hiszen a legfelkapottabb helyek már jóval előbb elkelnek. Amikor elmegyünk az első megbeszélésre pontosan tudnunk kell, hogy hány fő vesz majd részt a mulatságon, így tudnak majd ők is részletes tájékoztatást adni a lehetőségekről, árakról. Tájékozódjunk megfelelően, mivel vannak olyan helyszínek, akik 80 fő alatt szóba sem állnak az emberrel.

A tökéletes esküvői helyszín kiválasztása nem egyszerű feladat

Milyen főbb szempontokat vegyünk figyelembe?

Meglehet, hogy külön terembérleti díjat is fel akarnak majd számolni, főleg ha zártkörű rendezvényt szeretnénk. Sokszor ez az ár megegyezik egy 50 fős társaság étel-, és italfogyasztásának az árával, tehát nem kevés pénzről van szó. Az ellátás a helyszínen kétféleképpen történhet, ha éttermet választunk ott helyben megkapjuk az ételeket, és italokat is, mivel van konyhájuk, de ha nem étteremről van szó, akkor catering szolgáltatással foglalkozó cég megbízásával tudjuk ezt legkönnyebben kivitelezni,  esetleg bérelhetünk mikrobuszt is, amivel a helyszínre szállítjuk a szükséges dolgokat, hűtős kisbuszt is rendelhetünk akár. Minél hamarabb tudakoljuk meg, hogy van-e lehetőség a torták, italok hűtésére, ételek melegen tartására. Az ifjú pár valószínűleg jobban jár, ha az elsőt választja, így nem kell pluszba még gondoskodniuk székekről, asztalokról, evőeszközökről, de az is megeshet, hogy az étterem a dekorációt is elvállalja, aminek a díját szintén elkérik, viszont elképzelhető, hogy kedvezőbb árat ajánlanak fel érte.

Az étterem biztosítsa az esküvőn a röviditalokat, vagy létezik olcsóbb megoldás is?

Az étteremtől is kérjünk információt, hogy milyen italcsomag ajánlataik vannak, érdeklődjük meg, hogy bevihetünk-e saját készítésű süteményeket, cukrászda által készített tortákat, rövid italokat, mert sokszor ez a megoldás kifizetődőbbnek bizonyul. Ha engedélyezik kérdezzük meg, hogy tudják-e őket megfelelően tárolni, és mekkora díjat számolnak fel az ilyen fajta extrákért.

Mindenképp tisztázzuk le velük az ültetési rendet, asztalok típusát, a tánctér méretét, színpad adottságait, nyitvatartást, parkolási lehetőségeket, és az este folyamán jelen lévő felszolgálók számát.