Miért jó a Normafán kirándulni?

Ha egy igazán jó programot szeretnénk a családnak hétvégére, akkor menjünk a Normafára. Garantált, hogy a társaság minden tagja élvezni fogja, hiszen a túra útvonalak mellett számtalan program és látnivaló várja a látogatókat.

Több útvonal között is válogathatunk kedvünkre, attól függően, hogy ki mennyire sűrűn szokott kirándulni a természetben. Azok is találnak megfelelőt, akik csak egy kellemes kis sétára vágynak és nem akarnak lejtőn felfelé és lefelé haladni, de a nehezebb és hosszabb terepek is fellelhetőek, ez főleg azokat érinti, akiknek már kifejezetten hobbinak számít az élővilágban való barangolás.

Kikapcsolódás, séta, kirándulás a természetben

Makkosmáriáig egy 2,5 km-es, enyhén lejtős úton juthatunk el mindössze negyvenöt perc alatt. Visszafelé már egy órát is tarthat a séta, hiszen kis mértékben, de felfelé kell haladnunk. Megcsodálhatjuk a Budakeszi erdő szépségeit, növényeit, állatvilágát és egy esővédő házikót is láthatunk a gyaloglás során. Szusszanhatunk egyet az út végén található csodaszép pihenőréten is. Ez az útvonal minden évszakban várja a kirándulni vágyókat, a téli és nyári időjárási viszonyok sem okoznak nehézségeket.

Virágvölgyön keresztül eljuthatunk Budakeszire egy három és fél km-es igazán szép környezetben. A Csacsi rétnél tudunk leereszkedni a völgybe. Itt is láthatunk esővédő házikót, tűzrakó helyeket, valamint több pad is kihelyezésre került, hogy kényelmesen gyönyörködhessünk a völgy szépségeiben.

Gyönyörű kilátás a János-hegyről

Felmehetünk a híres János-hegyi Erzsébet kilátóhoz is, ahol csodálatos panoráma nyílik a fővárosra és a Budai hegyekre. Nagyon meredek emelkedőn juthatunk el a tetejére, ami 527 méter. A kilátó alatt található a János-hegyi libegő is. Egy 4,5 és 6 km-es útvonal is elérhető, amelyek már jobban igénybe veszik a lábizmokat, de cserébe bejárhatjuk a Farkas-, Harang-, és Csillagvölgyet, Hárs hegyet. Számtalan piknikre alkalmas rét és tisztás kínál kellemes időtöltést pihenés gyanánt. A kisebbek kedvükre játszhatnak egyet az útközben fellelhető erdei játszótereken, miközben mi élvezzük a friss levegőt a természet lágy ölén.

Ha elfáradunk, vagy visszafelé már nincs kedvünk gyalog menni, felülhetünk a Széchenyi gyermekvasútra, ami szintén áthalad a legszebb útvonalakon, így kényelmesen is megcsodálhatjuk a szebbnél szebb látnivalókat. Az erdei kisvasút menetideje 50 perc és a Széchenyi-hegy, valamint Hűvösvölgy között közlekedik.