Mitől olyan jó az infraszauna?

Az infraszauna az infrasugarak segítségével közvetlenül a bőr mélyebb pólusait hevítik, a levegőt csak nagyon kis mértékben. Ezért olyan is előfordulhat, hogy egyébként hideg van a helyiségben, az ott tartózkodók mégis izzadnak. A szervezetre számtalan jótékony hatást gyakorol ez a válaszreakció, csupán arra kell ügyelni, hogy állandó legyen a testtartás és a sugarak egyenletesen érjék el a bőrt.

Az infraszaunázásnak stresszoldó hatása van.

Az infraszaunának számtalan pozitív hatása van. Sokan azért használják, mert csökkenti a fájdalmat a bent töltött idő, mivel serkenti a véráramot, regenerálja az izmokat és az apróbb sérüléseket a szövetekben. Bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatása is van, ma már számtalan terápia része a szaunázás. A narancsbőr kialakulásának esélyét is csökkenti, valamint ha már kialakult, akkor segít eltűntetni. A celluitot ugyanis a lábban található szövetek elszivacsosodása okozza, ilyenkor több zsír, valamint méreganyagok rakódnak le. A sugarak serkentik a vérkeringést és segítenek felszámolni ezeket a felhalmozódott, a szervezet számára káros anyagokat.

A szaunázás relaxál és feltölt energiával

A fogyást is elősegíti, hiszen az izzadás során hozzávetőlegesen 300-600 kalória ég el. Sokan mégis azért kedvelik ezt a fajta szaunát, mert nem csak a szervezet élvezi az áldásos hatást, de a lélek is, így csökkenhet a stressz. A szaunázással töltött idő során lehetőségünk van kikapcsolódni, vagy éppen átgondolni az előttünk álló feladatokat, akadályokat, és a folyamat végeztével újult erővel vághatunk neki a kihívásoknak.

Az infraszauna építés előtt tudni érdemes, hogy az üzemeltetéshez elegendő a háztartásokban elérhető 220V-os elektromos hálózat, a helyigénye pedig általában kicsi, mivel maximum 1-2 személyesre tervezik.