Hogyan tedd könnyebbé a karácsonyi nagytakarítást?

A nagytakarítást a legtöbb háztartásban az ünnepek előtt végzik el. Az első és legfontosabb, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert akkor csak kapkodás lesz a vége. Ilyenkor még alaposabbak vagyunk, sokaknál az ajtók és ablakok lemosása is sorra kerül. A gyakorlottak már tudják, hogy miként tegyék még egyszerűbbé a feladatot, de vannak, akik képtelen rá, ezért rettenetesen kimerülnek, elfáradnak.

Számtalan módon könnyebbé tehetjük a karácsonyi nagytakarítást!

Miért vegyünk valóban jó minőségű porszívót?

Amennyiben olyan porszívónk, aminek nagy az ereje és tényleg alaposan összeszedi a legapróbb porszemeket is, akkor nem lesz szükséges négykézláb kisikálni a szőnyeget. A vizes helyiségek esetében pedig a gőztisztítók jelentenek nagy segítséget, ezeket a konyhában is alkalmazhatjuk. Segítségükkel elfelejthetjük, hogy körömkefével essünk neki a résekben megbújó piszoknak.A jó gépeken kívül csináljunk egy részletes tervet is, hogy gördülékenyen menjen a tisztítás.

Hasznos tippek!

Mindig fentről lefelé haladjunk, így garantált, hogy nem kell semmivel sem kétszer dolgoznod. Célszerű az egyik sarokból kezdeni a takarítás és az óramutató járása szerint haladni tovább. Ezáltal kialakul egy rendszer, amiben dolgozunk és hatékonyabbá válik a tempó és még területek sem maradnak ki. A szivacsot mindig fertőtlenítsük le mielőtt elkezdjük használni.

Tervezzük meg azt is, hogy mire mennyi időt szánunk és ezt igyekezzünk be is tartani.