Hálószoba recept két személyre-Hogyan rendezzük be egy apró hálószobát

2016-ot nevezhetnénk az ingatlanárak K2-jének is, mivel rohamos ütemben igyekeznek megmászni a legmagasabb pontokat is. Sokak gondolták úgy, hogy a spórolt pénzüket ingatlanba fektetik, mivel néhány évvel ezelőtt a lakás árak igen kedvezőek voltak az ország legtöbb pontján. Azok, akik viszont nem befektetés jelleggel szerettek volna lakáshoz jutni és kicsit elkéstek a vásárlással, igen kedvezőtlen helyzetbe kerültek, mivel hatalmasat ugrottak az árak.

kicsi-haloszoba

Lakni márpedig kell valahol. Az eredmény sokak számára egy kisebb méretű lakás, vagy egy nagyobb méretű lakáskölcsön lett. Ez a cikk most azoknak íródik, akik az előbbi csoportba tartoztak. Kicsi szobák, nagy elvárások: keressük meg a kompromisszumos megoldást. Nézzük meg, hogyan lehet egy relaíve kicsi hálószobát hatékonyan berendezni két személyre, lássuk a számokat.

Ebben a pélában a hálószobánk mérete 7,1m2 lesz, paraméterei: 2,5m x 2,8m

A hálószoba legfontosabb kelléke: az ágy

Tegyük fel, hogy a két személy, aki a szobát haszálni fogja felnőtt ember és nem igénylik a legalább 1 méteres távolságtartást egymástól, mert különben egy emeletes ágyon kívül aligha gondolkozhatnánk más megoldásokban.

Ideálisan egy franciaágyra fog esni a választásunk, és mivel hogy szinte biztos, hogy a pénzünk jelentős része az ingatlanra fordítódott, legjobb, ha egy megfizethető ágykeretet. Ami a méretet illeti: a 200cm-es hosszhoz érdemes ragaszkodni, mivel fontos, hogy alvás közben mindenhol meg lehessen támasztani a testünket, el kell férnünk az ágyon, és ebből lesz a legnagyobb választék is.

Nézzük a számokat: egy 140×200-as ágy területe 2,8m2, de ez két embernek azért elég szűkös. A 160×200-asok 3,2m2-t foglalnak el a szobából, míg a 180×200-as ágyak helyigénye 3,6m2. Azért, hogy legyen hely az éjjeliszekrénynek is, érdemesebb az arany középutat választani, a 160×200-as ágy mellett döntsünk.

A soron következő tétel a matrac. Mivel az ágykeret adott, nem is kell rajta sokat gondolkozni, hogy egy 160×200 matracot vegyünk. Itt érdemes a minőségre egy kicsit többet áldozni, vegyük figyelembe azokat a szempontokat is, hogy az alvászavarok, amelyeket akár egy rossz matrac is okozhat, rontják az egészségi állapotunkat, csökkentik a munkahelyünkön a teljesítményünket és még számos egyéb területen hátráltathatnak minket az életben.

Maradt még 3,9m2

Oké, jöjjön aminek még jönnie kell:

  • éjjeliszekrény (2db): 2*0,1m2=0,2m2
  • gardróbszekrény (1db): 0,6m2
  • 3 fiókos komód: (1db): 0,4m2

A maradék helyet pedig hagyjuk meg közlekedésre, hogy ne kelljen tigrisbukfenccel lefekdnünk aludni.

Ha minden alapanyagot beszereztük, ízlésesen tegyük őket be a szobába, majd hagyjuk állni lefekvésig. Jó alvást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.