Tavaszi kirándulás

Egyre gyakrabban találkozunk a verőfényes napsugárzással. Ebből is láthatjuk, hogy minden egyes nappal közelebb van a tavasz. És talán már te is voltál hosszabb rövidebb sétákon, és eszedbe jutott az is, hogy milyen jó is lenne részt venni egy- egy napos városlátogatásokon. Hiszen tavasszal igazi feltöltődést jelenthet egy egy városi körutazás. Szerencsére márciusban számos lehetőség közül választhatsz. Nem csak a hazai látnivalók közül választhatsz, de a környező országok fővárosaiba és a kisebb településeire is ellátogathatsz. Ebben a cikkükben néhány olyan lehetőségről írunk, amely Ausztria gyönyörű fővárosába, Bécsbe vezet.

Mi mindent láthatsz egy- egy napos bécsi kiránduláson?

Sokaknak kapásból az adventi városlátogatás ugrik be. De ugorjunk a télből a kellemesebb tavaszba! A bécsi kirándulás keretében szinte minden esetben részt vehetsz egy buszos városlátogatáson. Ilyenkor a Ringen belül található gyönyörű épületeket láthatjátok, majd eldönthetitek, hogy melyik épületbe szeretnétek belépni. Persze Bécsben rengeteg olyan csodálatos épület van amelyet csakis a séta közben láthattok. Úgyhogy számíts egy közel két órás kellemes sétára is, a történelmi városrészben láthatod a Parlamentet, a Városházát, az Operát, és a Szent István Székesegyházat is. Persze a gyönyörű épületekben szebbnél, szebb épületek között számos kávéházat és cukrászdát is találhatsz, így megkóstolhatod a világhírű bécsi kávék egyikét és persze ehetsz Mozart szeletet és Sacher tortát is.

Persze, ha Bécs, akkor Sissi császárné. Sissi, akit a mai napig tisztelnek, sőt rajongva szeret mindenki Ausztriában. Hofburgban található egy múzeum, ahol látható a mindig karcsú és rendkívül egyedi stílusú rendszeresen sportoló, szerelmes versekért rajongó, gyakran borítékokat festő és aquarelleket készítő császárné emlékére állított kiállítás. Láthatjátok néhány gyönyörű ruháját, egy egy személyes tárgyát, és a magával ragadó szépségű császárnét élethűen ábrázoló portrékat is.
Körülbelül ennyi programra van idő az egy napos városlátogatáson. Persze a hatalmas és szép osztrák főváros számos egyéb látnivalóval is várja az érdeklődőket, erről a következő cikkünkben írunk.