Elhagytam a kulcsom, mit csináljak?

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy elveszítjük a lakáskulcsot, mert nem vagyunk elég körültekintőek. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azonnal kétségbeesni, és azt se tudjuk, hogy mitévők legyünk, kit értesíthetnénk azonnal, akitől tanácsot is kaphatnánk. Bizony nem mi lennénk az egyetlenek, akik szembesülnének a problémával. Ha nem adtunk oda senkinek se egy tartalék kulcsot, akiben megbízunk, akkor bizony nagy a baj, hiszen be kell törnünk a saját házunkba, ha mi magunk szeretnénk orvosolni a helyzetet.

Célszerű az egésznek a kivitelezését olyan szakemberekre bízni, akiknek szakterületéhezz tartoznak a kulcsok, például egy kulcsmásolóban dolgoznak, nagy valószínűséggel ők érteni fognak hozzá, de vannak kifejezetten zárnyitással foglalkozó cégek, akik akár éjszaka is hívhatóak. Ha biztosra akarunk menni ez a legjobb választás, hiszen mi könnyen kárt okozhatunk az ajtóban, aminek súlyos anyagi vonzatai is lehetnek, de a szakértők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a bejárati ajtó ne sérüljön meg. Nekik az ehhez szükséges szerszámok is a rendelkezésükre állnak, és rövid időn belül elvégzik a feladatot.

Az expressz kulcsmásolás kiváló lehetőség, hogy minél hamarabb tartalék kulcsokhoz jussunk!

Fontos, hogy több kulcsot is másoltassunk!

Tehát egy ilyen helyzetben hívjunk szakembert és mindenképp cseréltessük ki a zárat, ha a kulcsot elvesztettük, vagy esetleg el is lophatták. Szükségtelen a zárcsere abban az esetben, ha csak voltunk olyan szerencsések, hogy kizártuk magunkat.

Mindenesetre elkerülhetjük ezt a kellemetlen helyzetet úgy, hogy több kulcsot is másoltatunk, kiváló megoldás erre az expressz kulcsmásolás, hiszen gyorsan elkészül és rögtön tudunk adni egy tartalékot olyan személynek, akiben maximálisan megbízunk, ezáltal elegendő őt felkeresni, ha megtörténik a baj, de akár a munkahelyünkön elzárva is eltehetünk egyet.

Milyen megoldásokat alkalmaznak zárnyitásra?

Teljesen máshogy járnak el az egyszerű zárral felszerelt ajtóknál, mint a biztonsági zárral ellátottak esetében. Egyértelmű, hogy sokkal egyszerűbb dolguk van a hagyományos ajtókkal szemben. Sajnos adódhat olyan helyzet is, hogy ők se tudnak mit tenni, ekkor végezhetnek zárfúrást, ami azt takarja, hogy megfúrják a zár magját, ami által már könnyen kinyílik az ajtó, vagy savat öntenek a zár belsejébe, ami fokozatosan szétmarja a részeket, ez az úgynevezett savazás.