Egészséges fagylalt házilag!

Az emberi szervezet számára nagyon fontos az egészséges táplálkozás. Ahhoz, hogy immunrendszerünk megfelelően tudjon védekezni a kórokozók ellen, és még a legmelegebb, legfárasztóbb napokon is tele legyünk energiával, elengedhetetlen, hogy a bevitt tápanyagforrásaink ideálisak legyenek. Elegendő mennyiségben tartalmazzanak nyomelemeket, fehérjéket, és csekély mértékben szénhidrátokat, zsírokat. A diétázás nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az édességekről, manapság már számtalan csökkentett cukortartalmú, vagy cukormentes finomsággal találkozhatunk.

Egészséges fagyi készítése házilag!

Nyáron a legkedveltebb ínyencség a jéghideg fagylalt, amiben bőven van kalória és cukor. De a jó hír az, hogy házilag, a saját konyhánkban nagyon egyszerűen elkészíthetjük olyan változatban, ami tele van vitaminokkal és egyáltalán nem hizlal. Elégséges egy jó minőségű görög joghurt, és néhány friss gyümölcs, hogy tökéletes desszertet alkossunk pillanatok alatt. Így nem csak az ízeket van lehetőségünk élvezni, de a gyümölcsökkel plusz vitaminokat is becsempészünk az étrendünkbe. A gyermekek számára is kiváló uzsonna ötlet, amit képtelenek lesznek visszautasítani.

Milyen hozzávalókra van szükségünk?

Tökéletes párosítás a gránátalmalé, kókuszvíz és a görög joghurt. Ez lehet a fagyi alapja, amelyhez bármit hozzákeverhetünk, amit csak elképzelünk és szeretünk. Ezután csupán egy turmixgépre lesz szükségünk, amibe az összes hozzávalót bedobáljuk, majd jól leturmixoljuk és mehet is a fagyasztóba. Vásárolhatunk akár külön jégkrémformát, amibe beleöntjük keverékünket, és a mélyhűtőből kivéve pálcikás jégrémet kapunk. Felturbózhatjuk zöldséglével is, hiszen a répalé természetes édességgel rendelkezik, ezért kitűnően harmonizál a trópusi gyümölcsökkel. Közkedvelt fagyasztott édesség még a sorbet, amihez nem kell más, mint víz, cukor és a zamatos gyümölcs. A cukorra azért van szükség, mert segít abban, hogy végeredményként ne egy jégtömböt kapjunk, de a rendes cukrot helyettesíthetjük akár nyírfacukorral, ami a diétázók, fogyókúrázók elengedhetetlen kelléke.