Hajápolási tippek a gyönyörű hajért!

Lassan itt a nyár és napról napra melegebb van, ezáltal egyre többet izzadunk és a hajunkat is igyekszünk minél többször megmosni, hiszen az izzadás fejkoronánkon is meglátszik. A hajmosásnak is megvan a maga technikája, hogy a végeredmény is hatásos legyen. Egyáltalán nem mindegy, hogyan csináljuk és ezzel sokan nincsenek is tisztában. Nem csak annyiból áll, hogy bedörzsöljük a samponnal és lemossuk, hanem a lényege a mikéntjében rejlik. Az eredményesség érdekében akár a legdrágább sampont is megvásárolhatjuk, de ha nem használjuk rendeltetésszerűen, értelmét veszti a dolog. A samponon kívül a fejbőr és a haj gondos átdörzsölése is ugyanolyan fontos szempont. Fejbőrünket ne a körmeinkkel dörzsöljük, hanem az ujjbegyeink segítségével, így le tudjuk masszírozni fejbőrünkről a faggyú-, és verejtékmirigyek váladékát.

A tökéletes végeredményhez egy kis adag sampon is bőven elegendő.

Mennyi sampont használjunk egy hajmosás alkalmával?

A házi samponok elvileg sokkal hatékonyabbak, de figyeljünk azokra, amelyekben citrom vagy menta van. A citrom irritálhatja a fejbőrt a menta pedig allergiás reakciók kiváltására is képes. Többen elkövetik azt a hibát, hogy kétszer annyi sampont használnak, mint amennyire alapjában véve szükség lenne. Ne essünk túlzásba a habbal, valójában elég egy kevéssel a fejbőrünket bedörzsölni, a hajszálakon lévő szennyeződés eltávolításához pedig bőven elegendő, amikor leöblítjük a habos részt és az végigcsordogál a teljes hajszerkezeten. A túl sok hab gátolja a sampon hatását. Jóval ragyogóbbá tehetjük hajunkat, ha samponunk különleges adalékanyagokat is tartalmaz, mint például olívaolajat, vagy kaviárt. Ne válasszunk kettő az egyben samponokat, mert a balzsammal egyszerre kerülnek fel, ami visszafogja a sampon sikerességét.

Ne mindig ugyanazt a sampont használd!

Nem jó mindig ugyanazt a típusú sampont használni mert hajunk könnyen hozzászokik az összetevőkhöz, és egy idő után azt vesszük majd észre, hogy “nem működik”. Ilyenkor ne dobjuk azonnal a kukába, a változatosság kedvéért tegyük egy időre takarékra, majd kerítsünk egy másikat és használjuk őket felváltva. Így garantált a tökéletes végeredmény, és a hajápolásra kiadott pénz se fog kárba menni.