A szórakozáson kívül miért jó még egy macska játék?

A macskák kedvenc időtöltése a játék. Nagyon szerethető házi kedvencek, akik imádják a törődést, és kényeztetést. Nehezebben nevelhetőek makacsságuk miatt, de egy kis odafigyeléssel nem lehetetlen küldetés. A gazdiknak alapos figyelmet kell fordítaniuk a cicák egészségi állapotának a megőrzésére, amit nagyon sok tényező befolyásolhat. Hatással van a szervezetükre a táplálék minősége, mennyisége, pihenés, mozgás, és nem utolsó sorban a játék is. A macska játék nem csak a felejthetetlen szórakozást jelenti, hanem megannyi jótékony hatást tulajdonít még a cicák kiegyensúlyozott életviteléhez.

A macskák kedvenc elfoglaltsága a játék

Rendkívül fontos, hogy minden nap megmozgassuk őket, főleg akkor, ha lakásban vannak tartva. Ebben az esetben nincs túl sok lehetőségük a mozgásra, és rövid időn belül elhízhatnak. A túl sok henyéléstől nem csak túlsúlyosak lesznek, de könnyebben kialakulhatnak a különböző megbetegedések. A különféle macska játék ebben a helyzetben kiváló segítséget jelent, hiszen mozgásra bírja még a leglustább állatokat is, és sokkal hosszabb ideig képes lekötni a figyelmüket.

Milyen hatással van a játék a macskák viselkedésére?

A cicák is, akár csak a többi házi kedvenc, képesek kifejezni érzelmeiket. Nem nehéz észrevenni, ha szomorúak, fáradtak, vidámak, vagy éppen depressziósak. A mozgás, és játék hiánya szorongást válthat ki náluk.
Ha gyakrabban foglalkozunk velük, megszűnnek a magatartásbeli problémák, és nem fognak agresszív viselkedésformát tanúsítani.
A macskajátékok az ösztöneik fejlődését is elősegítik, ügyesebbek lesznek a vadászat során. A közös időtöltés erősíti a kapcsolatot a kis kedvenc, és a gazdi között, ezáltal jóval mélyebb lesz a kötelék, valamint a cicákkal való játék pozitív hatást gyakorol az emberi szervezetre nézve, hiszen csökkenti a stresszes állapotot, a szorongást, és jókedvűek leszünk tőle. Nem utolsó sorban az aktívabb cirmosok alvásának minősége lényegesen jobb lesz, és pihentetőbben tudnak relaxálni, nyugodtabbak lesznek.

Manapság már számtalan típusú macska játék megtalálható a boltok kínálataiban, amelyekkel érdemes meglepni a cicust. Garantált, hogy imádni fogja, legyen szó akár egy felhúzhatós kisegérről, puha gumilabdáról, tollas pálcikáról, csörgős játékról, kézre húzható figuráról, vagy egy bujkálásra alkalmas alagútról.

Macska játékokat keres? Tekintse meg az allateledelshop.hu webáruház széles kínálatát!