Éjjeli lámpa gyerekeknek

A gyermekeink a legféltettebb kincseink, ezért mindig törekszünk arra, hogy a lehető legtöbbet tegyünk meg értük. A fejlődésük, az egészségük, a boldogságuk a legfontosabb a számunkra. De ugyanilyen lényeges szerepet kap az életükben a biztonság is, aminek a megteremtéséért szintén sokat kell tenni. Egyik fontos eszköz, hogy a gyerek biztonságban érezhesse magát, az éjjeli lámpa.

Milyen lámpát vegyünk meg a gyereknek?

éjjeli lámpa
Minden gyereknek szüksége van éjjeli lámpára. Akármennyire nyugodtan is alszanak a kicsikéid, akkor is előfordulhat az, hogy éjszaka felébrednek. Lehet ez egy betegség miatt, vagy akár egy rossz álom miatt is. Ahhoz, hogy ilyenkor is biztonságban érezzék magukat, fontos, hogy világosban legyenek. Ebben segíthet egy gyereklámpa.

Milyen a jó gyereklámpa?

Egyik fontos szempont az, hogy tetsszen a gyerekednek. Ma már a kedvenc mesehősét ábrázoló éjjeli lámpákat bárhol meg tudod vásárolni, illetve vannak egyéb, aranyos formájúak is. Vásárolhatsz neki Micimackó, Pókember, Mickey egér vagy Szenilla formájú lámpákat.

Ha gyerek éjjeli lámpát vásárolsz, akkor is figyelembe kell venned a lámpatest sajátosságait. Fontos a lámpatest súlya és a formája is, hiszen a hirtelen ébredés után csak stabil tartást garantáló fényforrást hagyhatsz a gyermeked mellett. Ezért érdemes olyan terméket venned, amelyik nem melegszik fel, így biztos lehetsz abban, hogy nem süti meg a gyereked ujjait. Fontos szerepe van a nyomógombnak is. Jól látható gombbal felszerelt, könnyedén ki és bekapcsolható lámpát válassz, így biztos, hogy az éjjeli sötétségben, önállóan is tudja használni a gyereked.

Gondolj a fény sajátosságaira is. A szemet megnyugtató, meleg árnyalatot kibocsájtó, ugyanakkor optimális fényerősségű gyerek éjjeli lámpát keress. Így biztos lehetsz abban, hogy megóvod a kicsikéd látását is, ugyanakkor lehetővé teszed a biztonságos közlekedést is.